W naszym gospodarstwie od zawsze wytwarzało się sery, masło i inne produkty… jednak na pewien czas zaniechaliśmy przetwórstwa na własne potrzeby i odstawailiśmy mleko do skupu. Nasze plany potrzebowały “dojrzeć” jak ser… aby rozpocząć na nowo pielgrzymkę. Uświadomiliśmy sobie jak ważne jest dla zdrowia spożywanie naturalnej żywności. Doskonała jakość produktu zapewnia mleko, które pochodzi tylko od krów z naszego gospodarstwa.
Sery wytwarzamy z pasja i należytą starannością, doglądane codziennie odwdzięczają się niepowtarzalnym smakiem i wyglądem.
Nagrody i wyróżnienia:
- I nagroda w konkursie “Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” – Minikowo 8 maja 2016 r. – za Twaróg Zaleski
- “PERŁA 2016” za Najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy – Za MASŁO – Poznań 25 września 2016 r.
- Wyróżnienie w “Konkursie na najlepszy pałucki produkt 2017” Żnin 15 lipca 2017r.